Voltaire Net: , De ontbinding van de Nationale Assemblee

De ontbinding van de Franse Nationale Assemblee, aangekondigd door president Emmanuel Macron bij de bekendmaking van de resultaten van de Europese verkiezingen, stort Frankrijk in chaos. Commentatoren vragen zich af waarom de president van de republiek, wiens partij naar verwachting wordt weggevaagd bij de parlementsverkiezingen, zo’n zelfmoord pleegt. Ze hebben duidelijk geen antwoord, waarschijnlijk omdat ze de verkeerde vraag stellen.

Ikzelf overweeg de hypothese dat niet Emmanuel Macron deze beslissing heeft genomen, maar de investeerders die hem in het Élysée-paleis hebben gezet. Hun uitdaging is niet om de huidige president te laten aanblijven. Hij is volkomen waardeloos. Maar om de volgende te lanceren: een opvolger die in staat is om hetzelfde beleid te voeren en tegelijkertijd een nieuwe boodschap af te geven. Eenmaal aan de macht zal hij hetzelfde werk voortzetten ten nadele van het Franse volk.

De Europese verkiezingen hebben Raphaël Glucksmann al op de proef gesteld. De voormalig echtgenoot van Eka Zgouladze die minister van Binnenlandse Zaken onder Mikheil Saakasjvili (Georgië) en vervolgens viceminister van Binnenlandse Zaken onder Petro Porosjenko (Oekraïne) was , woont nu samen met de Frans-Libanese journaliste Léa Salamé, kleindochter van de Armeense juwelier Robert Boghossian en dochter van de voormalige Libanese minister Ghassan Salamé.

Raphaël Glucksmann is de kleinzoon van de filosofe Jeannette Colombel, een ex-staliniste die bevriend raakte met Jean-Paul Sartre, Michel Foucault en Gilles Deleuze. Raphaël is ook de zoon van de “nieuwe filosoof” André Glucksmann, zelf een voormalig medewerker van Freedom House [1].

 » Lees verder