Voltaire Net: ,

De Israëlische stafchef, generaal Herzi Halevi, heeft zijn ambtgenoten uit Saoedi-Arabië, Egypte, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië ontmoet. In overleg met hen deelde hij hen mee dat Israël Libanon op zaterdagavond 22 juni zou aanvallen.

Het nieuws over deze geheime ontmoeting verspreidde zich snel over het Internet. Verschillende officiële bronnen bevestigden het. Er werd ook onthuld dat er een overeenkomst was bereikt tussen Tel Aviv en Riyad. Deze informatie kan helpen verklaren waarom Saoedi-Arabië, naast de Westerse alliantie, deelnam aan de bescherming van Israël tijdens de Iraanse vergelding op 14 april.

Gedurende de dagen van vrijdag 21 en zaterdag 22 in ministeries over de hele wereld van de tegenstrijdige informatie en verklaringen. Secretaris-generaal van de VN, António Guterres heeft verklaard dat het Israëlisch-Palestijnse conflict nooit met wapengeweld kan worden opgelost. “De volkeren van de regio en van de wereld kunnen niet toestaan dat Libanon een nieuw Gaza wordt (…) Aan beide zijden van de Blauwe Lijn zijn al veel levens verloren gegaan, tienduizenden mensen zijn ontheemd en huizen en gebouwen zijn verwoest (…) Niet-ontplofte munitie (…) vormt een extra bedreiging voor de inwoners van Israël en Libanon, evenals voor VN- en humanitair personeel (…) Het is tijd dat de partijen op een praktische en pragmatische manier in gesprek gaan via de diplomatieke en politieke kanalen die voor hen openstaan”, vertelde hij op een persconferentie.

Maar Israël wijst elke onderhandeling af en Hezbollah, dat weigert de Palestijnen in de steek te laten,

 » Lees verder