Keuze Vrij Bij Mij: ,

Microdosing socials

Vanwege de beperkingen en schadelijke bijwerkingen van de farmaceutische industrie groeit de belangstelling van mensen voor alternatieve methoden die hun gezondheid kunnen verbeteren. Onlangs kwam Katja Schuurman in het nieuws omdat zij, net als vele andere influencers, microdosing aanbeveelt. In onze missie om keuzevrijheid te vergroten, onderzoeken we in dit artikel wat microdoseren precies inhoudt, hoe het werkt, wat de mogelijke nadelen zijn en het potentieel van microdoseren als een effectieve therapie.

Wat is het eigenlijk?

Microdoseren houdt in dat men zulke kleine doses van psychedelische stoffen zoals psilocybine of LSD inneemt dat de effecten ervan niet bewust worden opgemerkt, maar mogelijk wel invloed hebben op gedrag, emoties of fysiologische reacties. Volgens Microdosing.nl, een toonaangevende bron over dit onderwerp, wordt microdoseren beschreven als een manier om de potentiële voordelen van psychedelica te benutten en tegelijkertijd eventuele merkbare psychoactieve effecten te minimaliseren. Deze minuscule doses worden meestal om de paar dagen of volgens een specifiek schema ingenomen om een cumulatief effect te creëren.

James Fadiman en het Psilocybine Protocol

Een prominente figuur op het gebied van microdoseren is James Fadiman. Hij staat bekend als een baanbrekend onderzoeker op het gebied van psychedelische wetenschap en heeft de potentiële effecten van microdoseren met psilocybine, een psychedelische stof die voorkomt in bepaalde paddenstoelen, onderzocht. Zijn protocol omvat een specifiek doseringsschema, meestal een tiende van de psychoactieve dosis, om subtiele effecten te bieden. Het werk van Fadiman heeft bijgedragen aan de popularisering van het concept van microdoseren en heeft interesse gewekt in de mogelijke therapeutische toepassingen ervan.

 » Lees verder