Gezond Verstand: 26-06-2024,

In deze uitgave

Dat onwetendheid, simplistische denkbeelden en taal grote gevaren met zich meebrengen voor het normaliseren van (politieke) fouten en het escaleren van conflicten, is een belangrijk onderwerp in editie 92 van Gezond Verstand dat bij meerdere artikelen terugkomt.

In Europa wordt praten over de werkelijkheid bemoeilijkt door een taalverloedering. Het gaat om nietszeggende politieke etiketten die op partijen, denkrichtingen en maatschappelijke ontwikkelingen worden geplakt. De voorgeschreven werkelijkheid wordt bevestigd door de controle vanuit de CIA en FBI op Wikipedia en chatbots op basis van AI. Kunstmatige intelligentie speelt ook een rol bij voorspelbare (pop)muziek wat aangestuurd wordt door Spotify om royalty’s te besparen.

EU-regels dwingen Europese bedrijven tot gedetailleerde CO2-rapportage onder de CSRD, gericht op klimaatneutraliteit tegen 2050. Deze en andere Westerse regelgeving op niet-bestaande problemen, veroorzaken groei van de BRICS.

In de rubriek van de Medische Werkelijkheid, waar maarliefst 4 artikelen over zijn geschreven, wordt de kritiek rondom het overdadig gebruik van zonnebrandcrèmes besproken en is er speciale aandacht voor de Limburgse huisarts Rob Elens.

Verder in nummer 92:

– Horen, Zien en Zwijgen in de Medische Wereld
– Kort medisch nieuws over; oversterfte, injecties, People’s Vaccine Inquiry & myocarditis
– Komt er een bredere rampzalige oorlog?
– Vrede, nieuwe relaties en eerherstel tussen Syrië en voormalige vijanden
– Poetin op staatsbezoek in Noord-Korea en Vietnam
– Maleisië vraagt BRICS-lidmaatschap aan
– Én de voorspelde nieuwe pandemie begint

 » Lees verder