Vrijspreker: 21-06-2024,

De nieuwsbrief van Willem Engel is soms de moeite waard. Je kan je hier inschrijven. Alle nieuwsbrieven kunnen per jaar in het archief geraadpleegd worden, hier de nieuwsbrieven van 2024. Bezoek ook eens hun webpagina.

De column van deze week:

Het bafflen is flink op gang en nog is er geen eind in zicht. Gelukkig is het beter weer, want na al die global warming kunnen we eindelijk een keer zonder trui naar buiten.
Ons regime spreekt tot ons:

“Het kabinet onderscheidt vier aandachtsgebieden waarvan het cruciaal is dat ze beschermd blijven tegen de risico’s van de verspreiding van desinformatie:

1. Cruciale democratische processen, waaronder verkiezingen,
2. Volksgezondheid, waaronder mentale gezondheid en vaccinaties,
3. Sociale en maatschappelijke stabiliteit,
4. Inzet op het gebied van (internationale) veiligheid en stabiliteit.

Bij al deze stappen blijven de waarden en grondrechten van de rechtsstaat, zoals de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, voorop staan.”

Er zijn vier onderwerpen naast de al gevestigde taboes waar je geen afwijkende mening meer over mag hebben. De risico’s van desinformatie op deze gebieden is extra groot, voor uw veiligheid, lees: voor de machtspositie van het ‘kabinet’.

Het ter discussie stellen van verkiezingen, of zelfs het uiten dat er aan massale beïnvloeding wordt gedaan door social media, media en inlichtingendiensten is niet toegestaan. Je mag het niet denken en al helemaal niet zeggen. Iedereen ziet dat social media bepalen wie wat te zien krijgt en vooral wie wat niet te zien krijgt.

 » Lees verder